Ga naar de hoofdinhoud
Test Hub

Testfiches en testzoeker

Alle informatie op één plek

Thomas More probeert vragen rond het grote aanbod testen en de functionaliteit van het materiaal te delen met de clinicus. We voorzien op deze pagina testfiches waarmee we proberen op een overzichtelijke en toegankelijke manier informatie over de psychometrische kwaliteit en bruikbaarheid van instrumenten te communiceren aan de clinicus. Daarnaast kan je als clinicus via onze testzoeker grasduinen door onze testotheek en op zoek gaan naar het instrument dat je nodig hebt!

Testfiches

Hieronder vind je testfiches van heel wat instrumenten. Deze fiches bevatten informatie over de psychometrische kwaliteit, toepasbaarheid en bruikbaarheid van het instrument. De instrumenten zijn ingedeeld in verschillende inhoudelijke domeinen.

Achtergrondinformatie bij de CAP-testfiches

De testfiches zijn oorspronkelijk ontwikkeld door CAP, een vzw die in 1989 is opgericht door Walter Magez die als voornaamste taak had het informeren over de aard en de kwaliteit van psychodiagnostische instrumenten en methodieken, specifiek bruikbaar in de Vlaamse (onderwijs)context. 

DEEL II ANDERE DIAGNOSTISCHE INSTRUMENTEN EN METHODEN.pdf
.pdf
Download
DEEL I TESTVADEMECUM.pdf
.pdf
Download
DEEL 0 EEN INTRODUCTIE TOT HET CAP-BASISVADEMECUM.pdf
.pdf
Download

TM-testfiches

Vanuit Thomas More zetten we het werk van CAP verder en publiceren we testfiches onder een eigen format. Deze testfiches zullen beschikbaar worden gesteld van zodra het licentiesysteem van Assessment Hub op punt staat. Hieronder kan je reeds een voorbeeldfiche raadplegen.

Testfiche SCL-90-S.pdf
.pdf
Download

Testzoeker

De testzoeker is een online tool waarmee je toegang krijgt tot de volledige inventaris van onze testotheek. Via deze tool kan je op zoek gaan naar instrumenten op basis van naam, auteur, publicatiedatum, testtype, meetpretentie, enzovoort. Het stelt je als clinicus in staat om te grasduinen in het courante diagnostische aanbod.

Voorlopig is deze tool enkel nog intern beschikbaar. Op termijn hopen we deze ook aan externen beschikbaar te stellen. Bij interesse in een instrument kan deze ter plekke komen inkijken in onze testotheek.

The essence of psychological assessment lies in the thoughtful selection of instruments that capture the nuanced symphony of the human psyche, allowing us to compose a more complete understanding of individuals.

Dr. Emily Davis