Ga naar de hoofdinhoud
Portret Sabine Van Eerdenburgh
Onderzoeker

Sabine Van Eerdenbrugh

Zorg en Welzijn - Mens en Welzijn

Sabine Van Eerdenbrugh (PhD) is sinds 2014 docent-onderzoeker bij de onderzoeksgroep Mens en Welzijn, onderzoekslijn Assessment en interventie. Haar drie onderzoeksdomeinen zijn stotteren, evidence-based practice en telepraktijk.

Over Sabine

Sabine Van Eerdenbrugh is onderzoeker, docent en coördinator van de bachelorproeven aan de opleiding Logopedie-Audiologie aan de Thomas More Hogeschool in Antwerpen. Tijdens haar doctoraat aan de Australian Stuttering Research Centre (University of Sydney) ontwikkelde ze een internet-gebaseerde training van het Lidcombe Programma voor ouders van kleuters die stotteren. Sabine is gespecialiseerd in stotteren bij jonge kinderen en behandelde kinderen en adolescenten met diverse spraak- en taalmoeilijkheden doorheen de jaren. Ze is lid van het International Lidcombe Program Trainers Consortium. Ze maakt ook deel uit van de redactieraad van EBPracticeNet aan het Centrum voor Evidence-Based Medicine (Cebam).

Sabine coördineert momenteel TreatPaCS (gefinancierd door KCE), een Randomised Controlled Trial waarbij drie behandelingen voor kleuters (N = 249) met elkaar worden vergeleken. Ze is ook coördinator van TeleLAC-12, het project waarin richtlijnen voor telelogopedie en teleaudiologie bij kinderen tot en met 12 jaar worden ontwikkeld. Dit project wordt gefinancierd door FOD Volksgezondheid, Veiligheid van de Voedselketen en Leefmilieu. Sabine zette haar schouders mee onder de ontwikkeling van de Richtlijn voor telepraktijk bij kinderen in de logopedie en audiologie, gefinancierd door het EviKey Netwerk. Momenteel werkt ze mee aan een implementatieproject voor de richtlijn voor telepraktijk en voor een vlottere doorverwijzing bij jonge kinderen die stotteren. Beide worden gefinancierd door EBPracticeNet.